Ірину Фаріон звільнили зі «Львівської політехніки»

Ірину Фаріон звільнили зі «Львівської політехніки»

Фото: apostrophe.ua

Національний університет «Львівська політехніка» звільнив Ірину Фаріон з посади професорки кафедри української мови. Відповідний наказ вже підписав ректор.

Цю інформацію підтвердив міністр освіти Оксен Лісовий на своїй сторінці у Facebook.

«Позиція міністерства незмінна – людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти. Сподіваюсь, СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки “Львівської політехніки”», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, нещодавно в одному зі своїх інтерв'ю Ірина Фаріон заявила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців ЗСУ і не може назвати їх українцями. Це викликало хвилю обурення в суспільстві.

Пізніше Фаріон опублікувала у соцмережі допис зі скріншотом повідомлення від проукраїнського студента з тимчасово окупованого Криму, у якому були вказані його персональні дані. Після цього його стали переслідувати спецслужби Росії і примусили вибачитися.

Як ми писали раніше, СБУ розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну