Апеляційний суд підтвердив законність націоналізації «Приватбанку» — НБУ

Апеляційний суд підтвердив законність націоналізації «Приватбанку» — НБУ

Фото: Перший Криворізький

Шостий апеляційний адміністративний суд, сьогодні, 15 листопада, закрив провадження щодо оскарження ексвласниками ПриватБанку (Київ) рішення про виведення його з ринку за участю держави й підтвердив неможливість повернення націоналізованого банку колишнім власникам.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Зазначається, що суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року, яким було задоволено позов ексспіввласника Привату Ігоря Коломойського до Нацбанку, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про протиправність і скасування рішень про виведення неплатоспроможного банку з ринку.

НБУ вітає рішення суду та вкотре наголошує, що виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку було здійснено відповідно до норм чинного законодавства для забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян.

«Сьогодні, через шість років, суд підтвердив неможливість повернення колишнім власникам ПриватБанку, на докапіталізацію якого держава витратила понад 155 млрд грн. Також слід констатувати, що всі рішення державних органів щодо націоналізації ПриватБанку є чинними», — зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

За його словами, суд застосував закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності" № 590-ІХ.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну