Правоохоронці заблокували канал виїзду за кордон ухилянтів

Правоохоронці заблокували канал виїзду за кордон ухилянтів

Фото: СБУ

СБУ заблокувала черговий незаконний канал виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації
Служба безпеки України викрила організатора та припинила діяльність незаконного каналу з перетину державного кордону особами призовного віку.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Схему організував одеський кримінальний авторитет. За грошову винагороду він гарантував бажаючим ухилитися від мобілізації «зелений коридор» на одній з ділянок українського кордону з Молдовою.

Чоловік особисто супроводжував ухилянтів до населеного пункту, де вони здійснювали прихований перехід до Молдови подалі він контрольно-пропускних пунктів Держприкорндонслужби. Після незаконного перетину кордону, їх зустрічали спільники організатора каналу. Передав їм залишок оговореної суми, ухилянтам забезпечували подальший супровід та адаптацію всередині країни.

Такса «ділка» становила від 2500 до 5500 тисяч доларів США. Сума залежала від способу перетинання: пішки, плавзасобами або автомобільним транспортом.

Правоохоронці під час обшуків у підозрюваного знайшли гроші, мобільні телефони, велику кількість сім-карток та банківських карток.

Організатора каналу затримали та повідомили про підозру за частиною 3 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Суд йому обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну