Як криворіжцям відновити знищені або втрачені документи на право власності

Як криворіжцям відновити знищені або втрачені документи на право власності

Фото: Canva

Як у Кривому Розі переселенцям та містянам відновити знищені або втрачено документи на право власності.

Інформацію про це розміщено на офіційному сайті Криворізької міськради.

Через війну велика кількість документів загублена та знищена ворогом, але їх у будь-якому разі необхідно відновити. А саме, документ, що підтверджує право власності на нерухоме майно, який є обов'язковим для подачі заявки на компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло. Якщо ці документи втрачені або знищені, необхідно отримати дублікат. Отримані дублікати документів матимуть таку ж юридичну силу, що й оригінал.

Як отримати дублікат документів на право власності


Варіант 1. Якщо право власності на нерухоме майно оформлене до 2003 року, то для отримання дубліката правовстановлюючого документа потрібно звернутися до нотаріуса, який видавав цей документ, БТІ, посадової особи органу місцевого самоврядування або до ЦНАП.

Варіант 2. Якщо право власності на нерухоме майно оформлене після 2003 року, то інформацію про право власності можна отримати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно самостійно за допомогою веб-порталу «Дія» чи його мобільного застосунку, через нотаріуса або ЦНАП.

Варіант 3. У випадку, якщо не оформлене право власності на нерухоме майно або немає можливості отримати дублікати правовстановлюючих документів, необхідно звернутися до суду для встановлення права власності на нерухоме майно


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну