«Військові мають право на відпочинок»: у Кривому Розі відбулась мирна акція

«Військові мають право на відпочинок»: у Кривому Розі відбулась мирна акція

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 12 листопада, у Кривому Розі дружини та рідні військових зібрались на 95 кварталі біля Народної стели Героїв на мітинг. Учасники мирної акції вимагають запровадити можливість демобілізації військовослужбовців, які на фронті понад 18 місяців.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця подій.

«Вимагаємо демобілізацію», «Війна стосується кожного», «Військові мають право на відпочинок», «Час інших настав», «Не робіть з Героїв рабів» — вигукували рідні військовослужбовців під час мирної ходи.

Нагадаємо, вчора, 11 листопада, криворіжці вчергове вийшли на мирну акцію «Гроші на ЗСУ» до будівлі міськвиконкому.

Журналістка «Першого Криворізького» поспілкувалася з учасниками мітингу і з'ясувала, що дехто сьогодні вперше приєднався, але і є учасники, які на постійній основі доєднуються до такого роду мирних акцій.



«Я побачила інформацію в інтернеті та доєдналась сьогодні вперше. Мій наречений знаходиться на фронті з березня 2022 року, який морально і фізично дуже втомився. Я вважаю, що треба їх трошки замінити, щоб вони набралися сил, і з новими силами продовжили боротьбу», — ділиться криворожанка Ксенія Кукавська.
Зауважимо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9142 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків військової служби за призовом під час мобілізації.

У пояснювальній записці йдеться, що законопроєкт пропонує внести зміни до Закону «Про військовий обов’язок та військову службу» і встановити для призваних на службу військових, зокрема під час мобілізації з моменту введення воєнного стану, строк служби не більше від 18 місяців з моменту призову.

Крім цього, пропонується внести зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» і передбачити відстрочку від призову на п’ять років для тих, хто був демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації.

Даний законопроєкт знаходиться у статусі «Надано для ознайомлення».

Також сьогодні, 12 листопада, аналогічна акція відбулась у Києві, Кропивницькому, Полтаві, Львові й Тернополі.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну