Держбюджет-2024: скільки грошей виділили на підтримку ветеранів та їх сімей

Держбюджет-2024: скільки грошей виділили на підтримку ветеранів та їх сімей

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Держбюджеті-2024 на підтримку ветеранів та їх сімей передбачили майже 14 мільярдів гривень.

Про це повідомляє Мінветеранів.

У четвер, 9 листопада, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт “Про Державний бюджет України на 2024 рік”, в якому передбачили 13 мільярдів 554,2 мільйонів гривень на фінансування державної ветеранської політики в Україні. Це в 2 рази більше, ніж у поточному році.

В пріоритеті виділення 5 мільярдів 749,8 мільйонів гривень на забезпечення житлом більше 2 тисяч ветеранів війни, членів родин загиблих Захисників і Захисниць, які боронили незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Це на 247,9 мільйонів гривень більше, ніж у поточному році.

3 мільярди 845,5 мільйонів гривень передбачили на інститут помічника ветерана, який реалізує Мінветеранів в рамках системи переходу від військової служби до цивільного життя. У 2024 році проєкт масштабували по всій Україні, до 15 тисяч помічників ветеранів стануть тими, хто фактично першими надаватимуть ветеранам війни, членам їхніх сімей та демобілізованим Воїнам сервісну підтримку за принципом “рівний з рівним”.

Також у державному бюджеті на 2024 рік передбачили 2 мільярди 588,2 мільйонів гривень на заходи з ментальної, спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації Захисників і Захисниць, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів. Коштів виділено у 5 разів більше, ніж на поточний рік.

409,8 мільйонів гривень заклали на виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності ветеранів війни.

Крім того, 247,7 мільйонів гривень перебачили на функціонування Українського ветеранського фонду, що діє при Мінветеранів, та реалізацію ним програм підтримки ветеранів.

515,6 мільйонів гривень – на будівництво і утримання Національного військового меморіального кладовища.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну