На Дніпропетровщині зареєстрували три випадки отруєння мухоморами

На Дніпропетровщині зареєстрували три випадки отруєння мухоморами

Фото: Перший Криворізький

З кінця жовтня - початку листопада 2023 року у Дніпропетровській області зареєстровано 3 випадки отруєння мухоморами.

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

Чоловіки віком 36, 61 та 64 роки навмисно вживали у їжу сушені мухомори, унаслідок чого з симптомами гострого отруєння токсинами дикорослих грибів (мухоморів) опинилися у реанімаційному відділенні у стані середньої важкості та у тяжкому стані. Зі слів постраждалих, мухомори вживали задля лікування та покращення стану здоров’я.

У червні поточного року в Дніпропетровській області вже зареєстровано випадок отруєння мухоморами, тоді постраждала дитина 11 років: хлопчик самостійно замовив мухомори через інтернет-мережу та вживав їх у сушеному меленому вигляді. Перші клінічні прояви з’явилися через годину після вживання грибів у вигляді галюцинацій, сухості у роті, блювоти, запаморочення. По медичну допомогу батьки хлопчика звернулися за 3 години після появи у нього перших симптомів отруєння. Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення у стані середньої важкості з діагнозом «отруєння дикорослими грибами».

Загалом за 2023 рік по Дніпропетровській області зареєстровано 6 випадків отруєння дикорослими грибами.

Краще утриматися від споживання дикорослих грибів як таких, і замість цього віддавати перевагу штучно вирощеним видам, таким як печериці та гливи, які можна придбати у надійних торгових мережах. Не купуйте гриби на несанкціонованих ринках, від приватних продавців або на автостоянках.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну