Захистити й допомогти: криворізький військовий заселив у свій будинок переселенців

Захистити й допомогти: криворізький військовий заселив у свій будинок переселенців

Фото: Перший Криворізький

Військовий Криворізького окремого батальйону територіальної оборони з позивним Фаєр після початку повномасштабної війни російської армії в Україні заселив у свій триповерховий будинок переселенців із Луганщини, Донеччини та Херсонщини.

Журналісти «Першого Криворізького» поспілкувалися з Фаєром і переселенцями, які живуть у будинку військового.

Першими в дім заселилися родини фермерів із Херсонщини, які майже відразу почали допомагати силі територіальної оборони Збройних сил України, де служить Фаєр.

«Це були хлопці з Херсонщини, із села Великої Олександрівки, вони були дуже злі на росіян. Я тоді був офіцером підготовки, а вони відразу запропонували зробити партизанський диверсійний загін. Вони знали, де, що, по чому в окупованих на той момент селах. Коли вони поспілкувалися з нашими хлопцями-розвідниками, СБУ, то стало зрозуміло, що ідея гарна, але без військового вишколу вони можуть наражати себе на небезпеку. Тому вони вивезли свої родини до мене на дім, та я почав їх навчати», — згадує Фаєр.


Сьогодні ці хлопці, які пройшли вишкіл у Фаєра, служать у різних підрозділах ЗСУ, захищаючи українців і території країни на різних напрямках. А в будинку військового надалі живуть звичайні родини з Херсонської та Донецької областей.




Зазначимо, що Фаєр і надалі продовжує проводити навчання для військових та під час знімання розповів журналістам «Першого Криворізького» про набір до лав Криворізького окремого батальйону територіальної оборони військової частини А4476.


«Сьогодні в моєму будинку проживає постійно чотири сім?ї, десь порядку 10–11 осіб, які оплачують комунальні послуги: електроенергію, воду та вивіз сміття. Ну і тут дуже велике прохання про допомогу небайдужих криворіжців, бо на опалювальний сезон цим родинам потрібно до 10–12 кубів дров. І якщо ми не зберемо гроші, то це буде біда», — пояснює Фаєр.


Більше про історію військового дивіться в документальному сюжеті «Першого Криворізького».

А допомогти переселенцям, які ризикують залишитися взимку без опалення та світла, можна за реквізитами:
5168 7456 7503 2087



Посилання скопійовано в буфер обміну