На Дніпропетровщині енергетики укріплять на електроопорах 5 гнізд лелек

На Дніпропетровщині енергетики укріплять на електроопорах 5 гнізд лелек

Фото: ДТЕК

На Дніпропетровщині енергетики ДТЕК укріплять 5 гнізд лелек на електроопорах задля запобігання відключенням світла та захисту птахів.

Про це йдеться на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі.

Протягом жовтня-листопада 2023 року енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі в Дніпропетровській області в рамках проєкту «Лелеченьки» перенесуть на захисні платформи 5 гнізд лелек, звитих на електричних опорах. Дві з них вже встановили у Кам`янському районі.

Укріплення гнізд енергетики проводять задля того, щоб запобігти їх обрушенню на електричні мережі та запобігати аварійним відключенням світла у клієнтів. Крім того, це допомагає захистити та самих птахів від ураження струмом та загибелі.

В цілому за останні 10 років компанія вже укріпила понад 200 гнізд на електроопорах. За підрахунками екологів, це посприяло захисту щонайменше 4 тисячі особин символічного для України птаха ? білого лелеки.

Укріплення гнізд на електроопорах спеціальними металевими платформами фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі традиційно проводять восени, коли птахи відлітають у теплі краї.

Енергетики дізнаються про такі гнізда під час планових оглядів мереж, а також за допомогою небайдужих клієнтів. У липні 2023 року компанія запустила нову функцію на сайті, за допомогою якої жителі області можуть повідомити про виявлені гнізда лелек на електроопорах.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну