У Кривому Розі чоловік та дружина ділили автівки через суд: який результат

У Кривому Розі чоловік та дружина ділили автівки через суд: який результат

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі чоловік та дружина при розлученні ділили дві автівки. Для цього жінці довелося звернутися до суду.

Про це йдеться у рішенні Криворізького районного суду.

В період подружнього життя вони придбали автівки Geelу Еmgrand та Volkswagen Golf, які були зареєстровані на чоловіка.

3 червня 2021 року Volkswagen Golf чоловік продав за 95 998,50 гривень та перереєстрував за договором купівлі на іншого власника.

Жінка про це дізналася лише у листопаді 2022 року, коли стала готувати документи до розподілу майна.

Таким чином, коли шлюбні відносини фактично припинилися, авто Geely Еmgrand залишилось у користуванні чоловіка, а Volkswagen Golf він продав без відома та згоди дружини.

Крім того, жінка повідомила, що 5 000 доларів США на купівлю Volkswagen Golf вона зайняла в іншої людини, так як чоловік не працював. Повертала борг за рахунок власних коштів вже після розірвання шлюбу.

Чоловік не визнавав право власності дружини на 1/2 частку від авто Geely Еmgrand та відмовлявся відшкодовувати кошти за продаж Volkswagen Golf. Через це жінка була змушена звернутися до суду.

Суд дослідив всі матеріали справи. Визначив, що право власності на автомобілі чоловік отримав, перебуваючи у шлюбі з позивачкою.

Інформація про позичання 5 000 доларів підтвердилася.

Допитана у суді матір жінки повідомила, що донька позичала гроші, щоб купити Volkswagen Golf та поставити її на таксі, для здобутку доходу для сім`ї.

Криворізький районний суд постановив визнати автівку Geelу Еmgrand спільно нажитою сумісною власністю та передати її в особисте володіння жінки.

Чоловіка зобов’язали сплатити грошову компенсацію за 1/2 частку ринкової вартості Geely Еmgrand в сумі 90 507,29 гривень та 75 331,31 гривень аналогічно до Volkswagen Golf, а також сукупні судові витрати 14709,42 гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну