Криворіжцю Івану Бондаренко просять присвоїти звання Героя України посмертно

Криворіжцю Івану Бондаренко просять присвоїти звання Героя України посмертно

Фото: Перший Криворізький

Військовослужбовцю з Кривого Рогу Івану Бондаренко просять присвоїти почесне звання Героя України посмертно.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Президента.

«Після початку повномасштабного вторгнення повернувся з міста де працював, до рідного Кривого Рогу. У квітні отримав повістку до війська,?в якій було зазначено невірні дані: дата народження та прізвище не відповідали дійсності. Іван добровільно пішов виправляти їх, хотів потрапити саме до лав Збройних Сил України. Хлопець був мужнім і рішучим воїном?зі складним військовим шляхом», — йдеться на сайті.

Іван почав свій військовий шлях 19 квітня 2022 року в 66 ОМБР артилеристом – протитанкістом під кордоном з Білоруссю.

А 7 липня 2022 року потрапив на Донецький напрямок. Разом з побратимами майже 2 місяці провів під Мар'їнкою, де завдяки умілому володінню зброєю і холодному розуму стримував навалу російської орди.

Зазначається, що військовослужбовець провів рік в зоні бойових дій без ротації та жодного дня відпустки, окрім відпустки для укладення шлюбу.

Боронив Донеччину та Луганщину на Мар’янському, Лиманському Кремінному напрямку, захищаючи такі міста і селища як населений пункт Мар'їнка, місто Слов’янськ, місто Лиман, населений пункт Макіївка, населений пункт Невське в часи самих запеклих боїв за ці міста та брав участь в визволенні міста Лиману.

Ділився своїми бойовими навичками, які неодноразово рятували життя хлопцям.

В частині де проходив службу отримав медаль ветерана війни та посмертно нагороджений відзнакою командира 66 ОМБР та представлений командуванням бригади до медалі «За мужність ІІІ ступеню».

В липні 2023 року у складі розрахунку протитанкових ракетних комплексів виконував бойові завдання на позиціях механізованого батальйону поблизу селища Невське Сватівського району Луганської області.

23 липня 2023 року відбиваючи штурмові дії ворога та утримуючи передові позиції бригади героїчно загинув зі зброєю в руках в результаті ближнього бою з російськими окупантами.

«Ми пишаємося Іваном, героєм з великої літери, який за нашу свободу та мир в Україні віддав своє життя. Він заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України посмертно. Уклін та шана Герою. Вічна пам'ять. Слава Україні!», — написала авторка петиції Інна Пікалова.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну