У Кривому Розі шукають однодумців для створення Простору реабілітації

У Кривому Розі шукають однодумців для створення Простору реабілітації

Фото: Олег Колесник

Команда криворіжців з громадської організації “Об’єднання відповідальних громадян” провели презентацію «Реабілітація: досвід Ізраїлю та України» та розповіли про майбутній Простір реабілітації військових та цивільних “Гарт”, будівлю якого нині відновлюють у Центрально-Міському районі міста. Основна мета заходу — знайти партнерів та фахівців, які підтримують цю ініціативу.

Акцент робиться на реабілітації військових, але планують допомагати і цивільним.

Реабілітація містить фізичну, психологічну та соціальну складові. Команда проекту вивчила досвід Ізраїлю, де реабілітація побудована на пацієнтоцентричності та використанні новітніх технологій.

Проект акцентує увагу на доказових методах та залучає дипломованих фахівців, але також розглядає можливість використання нетрадиційної медицини. Навчання та обмін досвідом з іноземними фахівцями також є важливою частиною ініціативи, повідомив співзасновник ОВГ Юлій Морозов.

Фінансове забезпечення проекту надходить з різних джерел, включаючи фонд Сергія Притули, гранти Єврокомісії та підтримку організації "For peace". Команда проекту також встановила партнерські відносини в різних країнах та має успішний доробок у реалізації подібних ініціатив.

Фізична терапевтка Дарина Полозок зупинилась на ізраїльському досвіді фізичної терапії. Вона наголосила, що в Ізраїлі діє страхова медицина, і саме така модель гарантує надання медичної допомоги усім, без винятку, пацієнтам. Важливими характеристиками процесу фізичної реабілітації в Ізраїлі є пацієнтоцентричність, безперервність та використання новітніх технологій.

Психологиня Євгенія Журавель ознайомила криворіжців з ізраїльським досвідом психологічної реабілітації, наголосивши на тому, що "реабілітація починається з середини".

Об’єднання відповідальних громадян шукає кваліфікованих фахівців для команди "Гарт".

Також, Об'єднання Відповідальних Громадян має великий досвід у розвитку громадянського суспільства в Кривому Розі, а з 2014 року реалізувало десятки проектів. Наразі організація сфокусована на допомозі військовим, ВПО та громадам, постраждалим від війни.

“Цей досвід допомагає успішно реалізовувати проект "Простір відновлення військових і цивільних „Гарт“" в Кривому Розі” — сказала Анна Ємельянова, голова ОВГ.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну