У Кривому Розі чоловік звернувся до суду через наклепи дружини на нього

У Кривому Розі чоловік звернувся до суду через наклепи дружини на нього

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі чоловік звернувся до суду для захисту честі та гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди через наклепи, які зводила на нього дружина.

Про це йдеться у рішенні Довгинцівського суду Кривого Рогу.

Чоловік та жінка перебувають у офіційному шлюбі, але мешкають по різним адресам. Мають спільного сина.

У ніч з 20 на 21 червня 2022 року на лінію 102 надійшли виклики від жінки, що її чоловік начебто п`яний і не дає сину відпочивати.

Після чого о 01:38 йому зателефонував працівник ювенальної поліції та повідомила, що приїхала з іншими поліцейськими перевірити сина. Чоловік відкрив двері, допустив працівників поліції до квартири. Відповів на питання, які йому були поставлені, дав можливість побачити сплячого сина та зробити фото.

На початку вересня 2022 року йому зателефонував дільничний та викликав його до відділення поліції, щоб надати пояснення про його стосунки з дружиною. Тому що вона 28 серпня написала заяву, начебто він погрожував її життю і здоров`ю. Однак ніякі звинувачення від жінки не підтвердилися.

Паралельно влаштовувала маніпуляції різного характеру, що поширювала на своїй сторінці Facebook та у дописах під постами.

Таким чином, жінка дискредитувала його ім`я правозахисника, учасника бойових дій, громадського діяча. Своїми діями принизила його честь, гідність, заплямувала репутацію. Скомпрометувала і зганьбили перед колегами та просто знайомими.

Моральну шкоду, яку завдала йому дружина, він оцінив у 100 000 гривень.

Просив суд визнати недостовірною та такою, що порушує його права на повагу гідності, честі та недоторканності ділової репутації, наступну інформацію, розповсюджену жінкою про нього:

  • начебто він п`яниця;
  • не піклується про сина, насильник та деспот;
  • ухилянт від бойових дій та тримається її спідниці;
  • кидається на жінку з ножем тощо.

Просив зобов`язати дружину спростувати поширену відносно нього недостовірну інформацію, шляхом оприлюднення на її сторінці у Facebook.

Суд вивчив всі матеріали справи.

Постановив визнати недостовірною та такою, що порушує права чоловіка на повагу до його гідності, честі та недоторканності ділової репутації, вищевказану інформацію, розповсюджену дружиною про нього.

Зобов`язав жінку спростувати поширену відносно чоловіка недостовірну інформацію, шляхом оприлюднення на її сторінці у Facebook наступного тексту спростування:

« Я, ім’я, навмисне оприлюднила завідомо недостовірну та спотворену мною інформацію щодо чоловіка з метою зганьбити його чесне ім`я учасника бойових дій. Перепрошую».

Жінка також сплатить чоловіку моральну шкоду за розповсюдження завідомо недостовірної інформації в розмірі 10 000 гривень, ще 992,40 гривень судового збору на користь держави.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну