Зруйнована інфраструктура: виклики відновлення Криворіжжя

Зруйнована інфраструктура: виклики відновлення Криворіжжя

Фото: Перший Криворізький

27 жовтня в адміністрації Криворізького району відбулася зустріч із представником уряду Люксембургу Стівеном Туппером. Тема для обговорення - відновлення та розвиток всіх 15 громад Криворіжжя.

Про це повідомив Євген Ситниченко у своєму telegram-каналі.

Зустріч була направлена на виявлення потреб у допомозі в соціальному секторі та бізнесі. Криворізький район складають 15 територіальних громад, де, станом на початок 2023 року, проживає 743 934 осіб. Площа району складає – 5 724,9 квадратних кілометрів. Адміністративно - територіальні одиниці – 278, в тому числі:
  • міста – 3 (Кривий Ріг, Зеленодольськ, Апостолове)
  • селища – 2;
  • сільських населених пунктів - 273.
Майже всі 15 територіальних громад зазнали збитків внаслідок ракетних, артилерійських обстрілів та підриву греблі Каховської ГЕС у результаті збройної агресії РФ. Територія Зеленодольської та Широківської громад Криворізького району була віднесена до територій можливих бойових дій. На сьогодні такою залишається тільки Зеленодольська громада.

У 10 громадах району через постійні артилерійські обстріли пошкоджено або зруйновано громадські та житлові забудови, об’єкти критичної інфраструктури.
Станом на 1 жовтня, на Криворіжжі частково пошкоджені або зруйновані об’єкти соціальної та критичної інфраструктури, а саме:
  • 75 закладів освіти;
  • 9 закладів культури;
  • 5 спортивних закладів;
  • 15 закладів охорони здоров’я;
  • 5 об’єктів життєзабезпечення;
  • 1 вокзал.
Також внаслідок російської агресії сильно потерпає і бізнес-сектор, зокрема сільське господарство та великі промислові підприємства. Найбільш гостро проблема постала після підриву Каховської ГЕС. І якщо зараз промисловий гігант Криворізької міської громади своїми силами реалізував проєкт забезпечення водою, то аграрії, які вирощують городину чи фермерські господарства, які займаються тваринництвом, тільки поступово повертаються у режим безперебійної роботи. Та разом з тим, агросектор потребує підтримки.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну