У медзакладах Дніпропетровщини працює 29 реабілітаційних команд

У медзакладах Дніпропетровщини працює 29 реабілітаційних команд

Фото: ДніпроОДА

У лікарнях Дніпропетровської області, які увійшли до спроможної мережі, працює 29 реабілітаційних команд.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

Відновитися після важких поранень чи перенесених хвороб можна у спеціалізованих відділеннях.

Фахівці працюють з пацієнтами, які потребують реабілітації, також працюють мультидисциплінарні команди. Таких в області вже 29.

«З людьми, які потребують реабілітації, працюють фахівці. Ерго- та фізичні терапевти. Психологи й логопеди. Професійні мультидисциплінарні команди. У лікарнях області, що увійшли до спроможної мережі, таких вже 29, – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак. – Вони вивчають історію кожного пацієнта. Складають індивідуальний план відновлення. Вчать їх ходити, розмовляти, комунікувати і обслуговувати себе у побуті».

Підготувати людину до життя — задача реабілітологів. Досягають її різними методами. Запорука успіху – активність та безпосередня участь пацієнта у всіх процесах.

«Наприклад, людина хоче ходити. Ми починаємо з повертання на боки, вчимося сідати, вставати. Додаємо інші вправи. Можемо підкріпити це масажем, але дуже прицільним. Щоб якісь м’язи розслабити чи зменшити больовий синдром. Але ні в якому разі пацієнт не лежить, коли ми над ним щось робимо», — пояснила фізична терапевтка відділення фізичної та реабілітаційної медицини однієї з лікарень області Дарина.

Для проходження реабілітації необхідне електронне направлення. Його видає лікуючий лікар.

Курс відновлення триває не менше 14 днів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну