На Буковині командир відправив підлеглих ремонтувати власний будинок

На Буковині командир відправив підлеглих ремонтувати власний будинок

Фото: ДБР

ДБР викрило начальника військової частини на Буковині, який відправив підлеглих ремонтувати власний будинок й нараховував їм бойові.

Про це йдеться на сайті ДБР.

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру однієї із військових частин у Чернівецькій області, який доручив підлеглим сержанту та солдату замість оборони країни зробити капітальний ремонт у власному будинку.

При цьому військові отримували всі виплати у повному обсязі, включно із «бойовими» доплатами по 100 тисяч гривень кожному в місяць.

Більшість особового складу батальйону наразі виконує бойові завдання на Сході країни. Проте фігуранти домовилися між собою про «взаємовигідну» угоду. Замість захисту країни двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку.

Начальник оформлював нібито присутність військових на передових позиціях та забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, включно із доплатами за участь у бойових діях.

Правоохоронці провели низку обшуків, вилучили документацію та затримали двох «ремонтників».

Командир військової частини підозрюється у перевищенні влади, вчиненому в умовах воєнного стану, сержант та солдат – в ухиленні від військової служби в умовах воєнного стану.

Командиру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років позбавлення волі.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну