Криворізькі підприємці можуть отримати компенсацію за працевлаштування переселенців

Криворізькі підприємці можуть отримати компенсацію за працевлаштування переселенців

Фото: Depositphotos

Підприємці Кривого Рогу можуть отримати грошову компенсацію за працевлаштування переселенців.

Про це редакції "Першого Криворізького" повідомили з відділу організаційної роботи Криворізької філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Компенсація надається роботодавцю, який працевлаштував зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових.

Розмір компенсації: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виплати.

Загальна тривалість виплати — 6 місяців впродовж року.




Також компенсація надається за працевлаштування переселенців внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

А саме: компенсація надається роботодавцю за кожного працевлаштованого переселенця на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, яким забезпечено працевлаштування такої особи з розміром заробітної плати за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не нижчим розміру мінімальної заробітної плати.

Компенсація витрат надається у розмірі 6700 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Термін дії програми: на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.




Якщо ви роботодавець, й у вас з'явилися питання щодо можливостей отримання фінансової підтримки від держави, ви можете звернутися до відділу взаємодії з роботодавцями Криворізької філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості за номером (068) 205 43 04.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну