Керування у стані сп’яніння: криворіжцям нагадують які покарання передбачені за порушення ПДР

Керування у стані сп’яніння: криворіжцям нагадують які покарання передбачені за порушення ПДР

Фото: Перший Криворізький

Криворіжцям нагадують про важливість дотриманні правил дорожнього руху, в тому числі не сідати за кермо у стані сп'яніння. Водій будь-якого транспортного засобу відповідає не тільки за власне життя, а й життя оточуючих.

Про це повідомляє Патрульна поліція Дніпропетровської області.

Водіїв закликають пам'ятати про небезпеку водіння у стані сп'яніння та нагадують про відповідальність:

  • керування транспортним засобом в стані сп'яніння — 17 000 гривень з позбавленням права керування на 1 рік;
  • повторне протягом року вчинення вказаного вище порушення— 34 000 гривень з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням автівки чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням автівки чи без такого;
  • дії особи, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп'яніння— 51 000 гривень з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

«Кожне порушення ПДР — потенційна небезпека для кожного учасника дорожнього руху! Пам’ятайте це, як тільки збираєтесь сісти за кермо!»
, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці серпня в Інгулецькому районі Кривого Рогу нетверезий водій, не впоравшись з керуванням, в'їхав у могильну огорожу.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну