Викрадали людей та вибивали з них гроші: на Дніпропетровщині судитимуть сімох підозрюваних

Викрадали людей та вибивали з них гроші: на Дніпропетровщині судитимуть сімох підозрюваних

Фото: Прокуратура

У Дніпрі судитимуть сімох учасників озброєного угруповання, яких підозрюють у викраданні людей та вибиванні з них грошей.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

Їм інкримінували незаконне позбавлення волі, викрадення людей, крадіжку, грабіж, вимагання, незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, вибухових речовин та пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Розслідування встановило, що у січні 2023 року обвинувачені напали на потерпілого біля будинку. Застосовуючи фізичну силу, затягнули його до автомобіля. Вони відвезли чоловіка до орендованого приміщення, утримували добу та вимагали перерахувати всі заощадження.

Забравши ключі від його квартири, заволоділи коштами та іншим цінним майном на суму понад 1 мільйон гривень. Після скоєного фігуранти відвезли чоловіка у невідоме місце та залишили посеред дороги.


Крім цього, іншого потерпілого вони утримували в орендованій квартирі тиждень та вибивали з нього гроші. Після перерахунку обвинуваченим 5 тисяч доларів США чоловіка відпустили.

У березні під час спільної спецоперації правоохоронців всіх учасників групи затримали.

Провели ряд санкціонованих обшуків за місцями мешкання та в автомобілях фігурантів. Вилучили зброю, гранати, грошові кошти та підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну