Наприкінці жовтня відбудеться другий національний тест із медіаграмотності

Наприкінці жовтня відбудеться другий національний тест із медіаграмотності

Фото: Pixabay

Другий національний тест із медіаграмотності, який організовує національний проєкт Міністерства культури та інформаційної політики «Фільтр», відбудеться вже 25 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

"25 жовтня відбудеться щорічний тест із медіаграмотності, який організовує національний проєкт із медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики «Фільтр» до Глобального тижня медіаграмотності 23–29 жовтня. Це вже вдруге Україна приєднується до цієї ініціативи", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тест можна скласти 25 жовтня на платформі «Typeform» о 10:00, 13:00, 17:00 та 21:00 лише 1 раз. Тривалість опитування 45 хвилин, після закінчення можна одразу побачити свій результат.

Правильні відповіді організатори опублікують 26 жовтня на сайті «Фільтр». Посилання на тест можна буде знайти напередодні в соцмережах та на сайті «Фільтр».

"Учасники, які найшвидше дадуть найбільшу кількість правильних відповідей, отримають подарунки від партнерів. Гравці, які складуть тест більше ніж 1 раз, не зможуть претендувати на призи", — додають у міністерстві.

Раніше ми повіцдомляли, що цьогоріч радіодиктант національної єдності пройде 27 жовтня — у День української писемності та мови. Радіодиктант розпочнеться об 11:00.

Приєднатися до флешмобу можуть школярі, студенти, викладачі закладів освіти, а також усі охочі, які мають час та бажання.

Цьогоріч авторкою тексту Радіодиктанту стане поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії — Катерина Калитко. Читатиме Радіодиктант національної єдності актор, театральний режисер, виконавець ролі брата Олекси Довбуша у популярному фільмі «Довбуш» — Олексій Гнатковський.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну