В Україні очікується рекордний урожай гречки: якою буде ціна

В Україні очікується рекордний урожай гречки: якою буде ціна

Фото: Pixabay

В Україні за підсумками 2023 року очікується рекордний урожай гречки. Це повинно вплинути і на ціни, очікується, що популярна крупа може здешевшати.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства агрополітики та продовольства.

Як зазначається, станом на перший тиждень жовтня аграрії вже намолотили 173,8 тисячі тонн гречки, водночас збирання врожаю ще не закінчено.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький пояснив, що навесні цього року сільгосптоваровиробники збільшили площу посіву гречки на 20 тисяч гектарів до 141,5 тисячі гектарів. Це найбільша площа за всі роки незалежності України, засіяна цією культурою.

«За врожайністю в нас теж найкращі результати: поточний показник дорівнює 1,42 т/га, торік, із приблизно такої самої частки площ, урожай становив 1,22 т/га. Власне, саме ці чинники в сукупності дали нам можливість збирати рекордний урожай гречки», — зазначив він.
Заступник міністра додав, що рекордний урожай має посприяти зниженню кінцевих цін на гречку. На заваді цьому може стати тільки чинник дорогого доопрацювання, логістики та пакування.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну