За вересень понад 1 мільйон гривень збитків зазнало рибне господарство Дніпропетровщини

За вересень понад 1 мільйон гривень збитків зазнало рибне господарство Дніпропетровщини

Фото: Рибпатруль

У період з 1 по 30 вересня 2023 року рибоохоронний патруль провів 105 рибоохоронних рейдів та викрив 80 порушень природоохоронного законодавства, з яких 31 - грубі. Завдано понад 1 мільйон гривень збитків.

Про це йдеться на сторінці Дніпропетровського рибоохоронного патруля в соцмережі.

Також склали 44 протоколи за порушення правил рибальства та 1 - за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Крім цього, оформили 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 5 831 гривень штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 086 266 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 146 кілограмів водних біоресурсів, з яких 3 кілограмів - на ринках, 143 кілограмів - на водоймах. Також вилучено 48 одиниць заборонених знарядь лову», - йдеться у повідомленні.

Для прикладу, 9 вересня під час рейду викрили чоловіка, який ловив водні біоресурси з човна 4 сітками. Інцидент зафіксували на річці Бокова у Криворізькому районі.

У такий спосіб порушник добув 20 кілограмів риби: 55 карасів сріблястих, 9 лящів, 3 окуні. Збитки становлять 104 958 гривень.

10 вересня виявили порушника, який здійснював вилов риби на гумовому човні забороненими знаряддямина Красінському водосховищі, в селі Садове Криворізького району.

За допомогою 2 ятерів порушник наловив 321 карася сріблястого. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 54 кілограми. Збитки становлять 365 211 гривень.

На порушників готується відкриття кримінального провадження за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. Човни, знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну