Комітет ВРУ підтримав законопроект про медичний канабіс у другому читанні

Комітет ВРУ підтримав законопроект про медичний канабіс у другому читанні

Фото: Depositphotos

Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я підтримав законопроєкт про медичний канабіс до другого читання.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

«Комітет ВРУ з питань здоров?я підтримав законопроєкт про медичний канабіс до другого читання. Далі останній етап — голосування в цілому в залі Парламенту», — зауважив він.

Нагадаємо, 28 червня, Володимир Зеленський запропонував легалізувати в Україні медичний канабіс.

Пізніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі національного марафону «Єдині новини» розповів про ставлення Міністерства охорони здоров’я до легалізації ліків на основі канабісу.

Ігор Кузін пояснював, що наркотики використовуються в секторі охорони здоров’я — для лікування хронічного болю, для паліативного лікування тоді, коли пацієнт має отримувати вже до кінця свого життя певне лікування.

Згодом Рада підтримала законопроєкт про медичний канабіс у першому читанні.

«Законопроєкт №7457 дозволить реалізувати право кожного пацієнта на медичну допомогу, полегшить біль і страждання мільйонам людей, покращить якість життя при багатьох захворюваннях і станах. Водночас йдеться лише про медичне, а не рекреаційне використання ліків на основі канабісу. До них застосовуватиметься такий самий суворий контроль, як і до наркотичних та психотропних ліків, — наголошує Віктор Ляшко, міністра охорони здоров’я України. — Завдяки внесенню всіма суб’єктами всіх операцій із переміщення конопель та продуктів із них на всіх етапах обігу до електронної інформаційної системи, держава контролюватиме повний життєвий цикл рослини: від насінини до потрапляння до пацієнта», — зазначив Віктор Ляшко.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну