Для переселенців у Кривому Розі відкрили робітничий простір

Для переселенців у Кривому Розі відкрили робітничий простір

Фото: kr.gov.ua

У Кривому Розі за підтримки міжнародних партнерів на базі Криворізького фахового коледжу Державного університету економіки і технологій відкрився робітничий простір – швейна майстерня.

Про це йдеться на сайті Криворізької міськради.

Зараз у місті мешкає офіційно зареєстрованих 76,2 тисячі переселенців, які були змушені через бойові дії залишити свої домівки. У нашому місті для вирішення цих питань були відкриті центри «ЯМаріуполь», «Кривий Ріг з Бахмутом в серці», «Бахмутський район єднає» та інші хаби.

На базі закладів загальної середньої освіти створено вже 10 сучасних освітніх хабів. У криворізькому коледжі, який один з перших надав можливість для розселення ВПО, відкрився робітничий простір – швейна майстерня.

«Ми намагаємося створити умови комфорту, безпеки та затишку для людей, адже вони були змушені тікати від війни, окупації та смерті. В цьому нам допомагають міська влада, рада Оборони міста та благодійні організації. Завдяки Гуманітарній місії ГО «ПРОЛІСКА» за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) Управління ООН з координації гуманітарних справ реалізується проєкт щодо обладнання швейної майстерні та комп’ютерного класу. В цій швейній майстерні переселенці можуть відремонтувати або пошити власні речі, пошити постільну білизну, рушники тощо. Хто не вмів шити, і має бажання, то його навчать. Такі майстерні будуть затребувані, це - корисна справа», - сказала комендант гуртожитку Ірина Несененко.

З початку війни Криворізький фаховий коледж ДУЕТ у своєму гуртожитку прийняв понад 300 вимушених переселенців. На сьогодні тут проживає 137 осіб, із яких 36 діти. Більшість це переселенці з Херсонської та Миколаївської областей. В приміщеннях гуртожитку були обладнанні ігрові та навчальні зони для дітлахів, куточки для творчості та спорту. Крім того, як дорослим, так і дітям надається психологічна допомога, юридичні консультації, професійна допомога лікарів. Для безпеки, як персоналу коледжу, так і ВПО у закладі є укриття на 570 місць. Його обладнано всім необхідним.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну