Жінка кинула новонароджену доньку: що вирішив суд Кривого Рогу щодо батьківських прав

Жінка кинула новонароджену доньку: що вирішив суд Кривого Рогу щодо батьківських прав

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі жінка відмовилася від новонародженої доньки. У серпні 2023 року Інгулецький суд прийняв рішення щодо долі дитини та позбавлення матері батьківських прав.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Криворожанка є матір`ю малолітньої дитини. Відомості про батька дитини в актовому записі про народження записані зі слів матері.

18 січня 2023 року жінка написала заяву про відмову забрати новонароджену дівчинку. Вона відмовилася годувати дитину та спілкуватися з нею.

З породіллею провели бесіду щодо можливості змінити своє рішення про відмову від дитини, роз`яснили способи оформлення та розміри державних соціальних виплат при народженні дитини, однак мати дитини своє рішення не змінила.

Пояснила, що вона не працює, має малолітнього сина, біологічний батько дитини помер. В подальшому соціальний працівник неодноразово відвідував місце її проживання, але потрапити до приміщення не вдалося.

Зі слів сусідів, з квартири часто чути крики, жінка перебуває в стані алкогольного сп`яніння.

7 лютого 2023 року соціальний працівник провів з криворожанкою бесіду в телефонному режимі, але вона повідомила, що залишати новонароджену дочку не збирається, вагітність не була для неї бажаною. Відомостей про батька дитини та своїх родичів надавати відмовилася.

В квітні 2023 року рішенням виконкому Інгулецької районної у місті Кривому Розі ради дівчинці призначили опікуна.

Суд вивчив всі матеріали справи та нормативно-правові документи. При цьому врахував, що жінка згодна на позбавлення її батьківських прав.

Визначив, що відповідно до частини 2 статті 166 Сімейного Кодексу України – особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов`язку щодо утримання дитини.

Інгулецький суд постановив позбавити криворожанку батьківських прав стосовно доньки.

Постановив стягнути жінки аліменти на утримання малолітньої дитини у розмірі 1/4 частки з усіх видів доходу, але не менш ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 12 липня 2023 року і до досягнення дитиною повноліття, на користь опікуна.

Також зобов’язав її сплатити судовий збір в дохід держави у розмірі 2 147,20 гривень.

Читайте також: Криворіжець хотів позбавити матір його дітей, яка виїхала до Європи, батьківських прав: що каже суд




Посилання скопійовано в буфер обміну