Обміняти гроші старого дизайну можна до кінця дії воєнного стану та довше

Обміняти гроші старого дизайну можна до кінця дії воєнного стану та довше

Фото: нацбанк

Національний банк розширив термін обміну монет дрібних номіналів та банкнот гривні старого зразка, які були введені в обіг до 2003 року та припинили своєю дійсністю.

Цю інформацію оприлюднено на веб-сайті Національного банку.

Тривалість періоду обміну полягає в тому, що монети дрібних номіналів та банкноти гривні старого зразка до 2003 року можна обмінювати до завершення дії воєнного стану в Україні та протягом наступних 90 днів після його припинення або анулювання. Це стосується розмінних монет номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок, а також банкнот номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень всіх років випуску до 2003 року. Ці засоби вже давно виводяться з обігу і не приймаються під час готівкових розрахунків за товари та послуги. Продовження терміну обміну дозволяє українцям мати додатковий час для здійснення обміну, особливо для тих, хто, внаслідок війни, був змушений залишити свої домівки або перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Щодо місць обміну, це можна зробити безкоштовно та без обмежень в підрозділах Національного банку:
  • у Києві: Контрактова площа, 2А;
  • у Дніпрі: вул. Воскресенська, 13;
  • у Львові: вул. Коперника, 4;
  • в Одесі: вул. Рішельєвська, 8;
  • Харкові: Театральна пл., 1;
  • Хмельницькому: вул. Володимирська, 91;
Також це можливо в ряді відділень уповноважених банків, таких як АТ «Ощадбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк», АТ «ПУМБ». Щоб отримати актуальну інформацію про місця обміну, слід звертатися на офіційні веб-сайти цих банків.

Важливо нагадати, що з 1 жовтня 2019 року монети номіналами 1, 2 та 5 копійок не приймаються для готівкових розрахунків і вилучені з готівкового обігу. Також, з 1 жовтня 2020 року, з обігу вилучаються монети номіналом 25 копійок, і завершується процес вилучення банкнот номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень всіх років випуску до 2003 року.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну