Армія РФ вдарила авіабомбами по коксохіму в Авдіївці

Армія РФ вдарила авіабомбами по коксохіму в Авдіївці

Фото: Перший Криворізький

28 вересня російська армія поцілила ракетами по Авдіївському коксохімічному заводу. Про це повідомляє керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Відомо, що сьогодні близько 13:13 зафіксували удар двома ракетами. Влучання однієї було у склад зберігання нафталіну, горять залишки. За даними Віталія Барабаша, минулося без постраждалих.

Колишній керівник заводу, народний депутат Муса Магомедов, повідомив у особистому телеграмканалі, що авіаудар припав на скрубери цеху уловлювання, які в результаті атаки охопило полум'я. Над найбільшим у Європі коксохімічним підприємством підіймається густий чорний дим.

Зазначимо, що коксовий газ є досить небезпечним елементом, але він також є обов’язковим супутнім продуктом при виробництві коксу. При стабільному виробництві та у звичайних умовах такої концентрації шкідливих речовин не відбувається, тому що весь коксовий газ очищають та утилізують.

Генеральний директор Центру екології та розвитку нових технологій Владислав Антипов пояснив в одному з інтерв’ю, якщо в один із коксохімів України потрапить снаряд, то система, що очищає, буде зруйнована, і відповідно неочищений коксовий газ потрапить у повітря над містом і пошириться на найближчі населені пункти.

Редакція «Першого Криворізького» продовжує слідкувати за розвитком подій, тому більше про наслідки влучання в коксохім читайте у наступних матеріалах.



Посилання скопійовано в буфер обміну