Криворіжець не повернув 6100 доларів знайомому, які той відкладав на лікування: що каже суд

Криворіжець не повернув 6100 доларів знайомому, які той відкладав на лікування: що каже суд

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі чоловіка зобов’язали повернути позичені 6 100 доларів знайомому, які той планував витратити на лікування кульгавості. Таке рішення прийняв Дзержинський суд у липні 2023 року.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У 2019 році до криворіжця звернувся знайомий з проханням допомогти йому в скрутній життєвій ситуації та позичити гроші для термінового вирішення життєво необхідних для нього питань.

16 квітня 2019 року та 5 вересня 2019 року чоловіки склали розписки на суми 1 100 доларів та 5 000 доларів США. Другу – в приміщенні McDonald's в присутності двох свідків.

Позичальник зобов’язувався повернути позичені 16 квітня 2019 року 1 100 доларів – через 2 тижні, тобто не пізніше 30 квітня 2019 року, але не повернув.

5 вересня 2019 року криворіжець позичив ще 5 000 доларів – з умовою повернути їх не пізніше 30 квітня 2020 року.

Обидва борги позичальник станом на день звернення до суду не повернув.

Позивач повідомив суду, що він є хворою людиною, має на утриманні онкохвору матір. Майже «відірвав від себе» ці гроші та виручив знайомого «підставив своє плече» в скрутній для нього ситуації.

Але всі дії криворіжця по досудовому врегулюванню повернення грошей в сумі 6 100 доларів США по розпискам від 2019 року були марними.

Спроби повернути позичене, постійні переговори про це завдали чоловіку сильних душевних переживань та страждань.

Позивач є людиною з інвалідністю ІІ групи, перебуває на диспансерному обліку у лікарів, зобов`язаний проходити періодичні медичні огляди та лікуватися в умовах стаціонарів, а тому у нього були відкладені грошові кошти саме на ці цілі.

Грошові кошти відкладалися на відновлення стану опорно-рухового апарату, що є край важливим для молодого чоловіка, аби позбавитися від кульгавості.

Крім того, у нього на утриманні знаходиться онкохвора мати – пенсіонерка. Свої психологічні, моральні страждання криворіжець оцінив в 50 000 гривень.

В судовому засіданні позичальник присутнім не був, про день та час розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки суд не повідомив. Дзержинський суд частково задовольнив позов.

Постановив стягнути з позичальника на користь криворіжця 6 100 доларів США, які були позичені за розписками, та 10 000 гривень моральної шкоди. Також відшкодувати державі судові витрати 2 357 гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"




Посилання скопійовано в буфер обміну