У Кривому Розі восени квітнуть каштани: що говорять про це біологи

У Кривому Розі восени квітнуть каштани: що говорять про це біологи

Фото: Перший Криворізький

На одному з центральних проспектів Кривого Рогу каштани знов у цвіті. Журналісти «Першого Криворізького» дізналися чому ж восени цвітуть дерева. За словами модераторки Ukrainian Botanical Group Вікторії Тротнер, зараз вже не рідкісне явище – цвітіння дерев восени, але це не робить його корисним для рослин.

«Каштан — неєдине дерево, яке цього року квітне, наприклад на одній з вулиць Саксаганського району квітне бузок. А спровокувати це могло нетипове для нашого клімату підвищення температури повітря влітку та вологості», — говорить експертка.
Тепла осінь збиває життєвий цикл рослин, і вони невчасно зацвітають. Осіннє цвітіння дерев пов’язане із загальними кліматичними змінами на планеті.

Вікторії Тротнер пояснює, що якщо осінь буде теплою й у дерев буде час на відновлення, каштани відцвітуть і нормально увійдуть у зиму. А якщо почнуться осінні приморозки, то це надалі може призвести навіть до загибелі рослини.

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що цього року жовтень в Україні буде теплішим, ніж зазвичай, а кількість опадів очікується у межах кліматичної норми.



Посилання скопійовано в буфер обміну