Допомога та підтримка бувають різними: криворіжець стриже військових безкоштовно

Допомога та підтримка бувають різними: криворіжець стриже військових безкоштовно

Фото: Перший Криворізький

Військові, які перебувають на реабілітації та службі, часто не мають можливості поїхати додому, щоб відпочити, тому їм не вистачає турботи і звичайних буденних приємностей. Криворізький барбер Олександр Кузнєцов робить зачіски військовослужбовцям, так він хоче віддячити за захист країни.

Журналісти редакції «Перший Криворізький» разом з Олександром і його помічницею Ольгою Фурт виїхали в розташування військових.

«Є хлопці, які прикуті до ліжка, тому я їх стрижу просто в палатах. Ви навіть не уявляєте, як їм не вистачає звичайного спілкування та підтримки. Тому коли я приїжджаю, то мені завжди раді наші військові, бо я не лише як барбер, а й співрозмовник і навіть психолог. Багато з хлопців і після виписки з лікарні приїздять до мене в барбершоп», — розповідає Олександр.


Вони були такі зарослі…

Вперше Олександр почав їздити безкоштовно стригти військових у квітні 2022 року, коли він побачив, провідуючи друга в одній із лікарень міста, що поранені військові не мають змоги виїхати до перукарні, щоб зробити охайну зачіску. Сьогодні Олександра раді бачити майже в усіх лікарнях міста, де надають допомогу бійцям.

Тоді барбер вирішив, що стригтиме наших захисників безкоштовно і в барбершопі. Сарафанне радіо спрацювало, нині Олександр уже постриг понад 200 військовослужбовців.

«Так, я стрижу їх безкоштовно, але наші хлопці все одно намагаються віддячити мені й дарують шеврони, одяг та інше. Але для мене поспілкуватися та допомогти воїнам — честь, тому що завдяки їм ми маємо змогу жити, працювати у вільній країні», — говорить Олександр Кузнєцов.



Автор фото: Олександр Кузнєцов

Нині більшість клієнтів Олександра — саме військовослужбовці. Недарма на полицях у барбершопі серед косметики можна знайти численні військові сувеніри. Перед виїздом до лікарні або у частини Олександр оголошує збір коштів на розхідні матеріали для роботи та необхідні речі та продукти для військових. Приєднатися до збору Олександра можна тут.


Під час знімання сюжету у військовій частині Олександр з Ольгою постригли більше 15 бійців, і навіть був чоловік, у якого згодом планувалося весілля.

Для військових це важливо


Журналісти нашого сайту поспілкувалися з військовим Нагідом, який розповів, що під час виконання військового завдання буває дуже важко виділити час на те, щоб привести волосся в порядок.

«Наші військові, які отримали поранення різної важкості, не всі мають змогу вийти, щоб підстригтися та привести себе до ладу, а коли до них приїздять такі майстри, як Олександр, то вони дуже вдячні. Ми спілкувалися з деякими з наших хлопців, то вони приємно здивовані тим, що про них піклуються», — говорить військовий.


Також Нагід розповів, що в криворізьких лікарнях добре ставляться до його побратимів, які сьогодні на лікуванні, але особливо приємно, коли бажання допомогти виявляють звичайні люди. Тому що війна ще триває, і треба пам’ятати про допомогу військовим, які боронять Україну.

Більше про виїзд Олександра та наших журналістів до військових дивіться в сюжеті нижче.



Фото: Даніїл Токмаков

Відео: Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну