В Україні запустили ще п`ять газових свердловин

В Україні запустили ще п`ять газових свердловин

Фото: Нафтогаз України

Державна компанія "Укргазвидобування" запустила ще 5 свердловин з додатковим видобутком 500 тисяч кубічних метрів газу на добу.

Про це повідомляє пресова служба НАК «Нафтогаз України».

За даними пресової служби, 4 з 5 свердловин пробурені на "старих" родовищах віком 45-55 років. Ще одна — повністю нова. Вперше газ із неї надійшов у газотранспортну систему України цього місяця.

«Щоб досягти наших цілей з нарощення видобутку ми комбінуємо: використовуємо сучасні технології для відкриття нових покладів на вже виснажених родовищах і збільшуємо інвестиції в дослідження й освоєння нових ділянок», — розповів Олег Толмачев, тимчасово виконуючим обов'язки генерального директора АТ «Укргазвидобування».

Зазначається, що завдяки таким підходам на одному зі згаданих «старих» родовищ за останні два роки вдалося збільшити добовий видобуток газу на 35%. На іншому — майже на 50%.

Решта родовищ, які завдяки використанню сучасних технологій отримали нове життя, демонструють стабілізацію показників і можливість потенційного приросту видобутку.

Крім цього, з початку року "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію 58 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом 5,3 мільйона кубічного метра природного газу.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну