Підроблене посвідчення водія: як криворіжцям не стати жертвами шахраїв

Підроблене посвідчення водія: як криворіжцям не стати жертвами шахраїв

Фото: Перший Криворізький

Криворіжцям нагадують про відповідальність за використання підробленого посвідчення водія та застерігають як не стати жертвами шахраїв.

Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ.

До сервісного центру МВС іноді звертаються громадяни зі скаргами, що після отримання посвідчення водія, воно не відображається в застосунку Дія. Після уточнюючих питань, стає зрозуміло, що керманичі придбали водійське посвідчення незаконним способом.

"Допомогу" аферисти пропонують в соцмережах та обіцяють швидко вирішити питання з документами.

Зловмисники використовують фішингові сайти, які ззовні схожі на офіційний вебресурс Головного сервісного центру МВС. Зазвичай, їх просувають через рекламу в соцмережах.

Головна мета фішингових сайтів - виманити у довірливих або неуважних користувачів персональні дані, які згодом можуть використати у неправомірних цілях.

Аби не потрапити у пастку зловмисників - не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями та особливо не вводьте персональні дані на підозрілих ресурсах.

Усі державні вебсайти завжди мають домен "gov.ua".

Якщо сумніваєтесь у легітимності свого документу, перевірити його можливо онлайн. На сайті Головного Сервісного центру МВС доступний електронний сервіс перевірка посвідчення водія.

Головний сервісний центр МВС закликає не купувати посвідчення водія на сумнівних веб-ресурсах. Єдиний спосіб отримати документ - пройти курси в акредитованій автошколі та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Для тих осіб, які хочуть незаконним шляхом отримати посвідчення водія, передбачена відповідальність за використання завідомо підробленого документа.

Таке порушення карається штрафом до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 2-ох років. А підроблений документ буде вилучений та знищений.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну