Створення або розвиток власної справи: переселенці Кривого Рогу можуть отримати мікрогрант

Створення або розвиток власної справи: переселенці Кривого Рогу можуть отримати мікрогрант

Фото: Перший Криворізький

Дніпропетровський обласний центр зайнятості надає переселенцям регіону, в тому числі Кривого Рогу, широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, побажань та професійного досвіду, зокрема підтримує підприємницькі ініціативи вимушених переселенців.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» служба зайнятості супроводжує грантову програму, якою можуть скористатись переселенці, та отримати мікрогрант на створення або розвиток власної справи.

За час дії цієї програми 37 вимушених переселенців отримали можливість створити новий або ж розширити вже діючий бізнес.

Отримати кошти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі.

Подати заявку на отримання мікрогранту можна на порталі Дія.

Розмір гранту визначається відповідно до запиту заявника, але не менше 50 тисяч гривень, а за умови створення не менше двох робочих місць – 250 тисяч гривень.

Рішення про надання мікрогранту приймає Державний центр зайнятості на основі інформації уповноваженого банку, яка включає оцінку бізнес-плану та результати перевірки ділової репутації отримувача, а також оцінку співбесіди з отримувачем, проведеної обласним центром зайнятості.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині створили Раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Також область приєдналася до кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен».

Також вимушені переселенці мають змогу отримати безоплатно усі види правничих послуг від системи безоплатної правничої допомоги.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну