Виростив 17 кущів конопель у садку: в Криворізькому районі засудили чоловіка

Виростив 17 кущів конопель у садку: в Криворізькому районі засудили чоловіка

Фото: Перший Криворізький

У серпні 2023 року Криворізький районний суд виніс вирок місцевому мешканцю за вирощування конопель на присадибній території.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Навесні 2023 року чоловік для власного вживання незаконно посіяв та вирощував коноплю за місцем проживання на території домоволодіння, яке належить йому на праві власності.

Після того як з висіяного насіння зійшли рослини коноплі, з метою доведення рослин до стадії дозрівання, здійснював догляд за ними, а саме - проріджував, поливав та прополював від бур`янів, і таким чином незаконно виростив 17 кущів коноплі.

24 липня 2023 року поліція провела санкціонований обшук території домоволодіння на підставі ухвали Довгинцівського суду.

Перевірили присадибну ділянку, що використовується під садок. Виявили та вилучили зелені рослини роду коноплі в кількості 17 штук.

У суді чоловік беззаперечно визнав свою вину.

Криворізький районний суд визнав його винним у незаконному вирощуванні конопель у кількості від 10 до 50 рослин.

Чоловіку призначили йому покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив його від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Суд постановив стягнути з обвинуваченого на користь держави витрати на проведення судової експертизи наркотичних засобів в розмірі 2 390 гривень.

Речові докази, 17 рослин конопель, знищити.

Читайте також: Суд зобов’язав трьох криворіжців сплатити борг керуючій компанії за 6 років



Посилання скопійовано в буфер обміну