Криворожанку судитимуть за співпрацю з російською розвідкою

Криворожанку судитимуть за співпрацю з російською розвідкою

Фото: Перший Криворізький

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Кривого Рогу за фактами державної зради та несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Розслідуванням встановлено, що наприкінці квітня 2023 року проросійськи налаштована жінка налагодила зв’язок зі співробітником федеральної служби безпеки РФ.

Криворожанка з метою конспірації співпраці з представником країни-агресора обвинувачена використовувала анонімний акаунт в месенджері Телеграм з подальшим видаленням переписки.

На виконання завдань куратора вона об’їжджала вулиці міста Кривий Ріг та здійснювала приховану відеофіксацію місць дислокації підрозділів ЗСУ, Нацгвардії України і наслідків ворожих «прильотів».

У своїх звітах агентка надсилала скріншоти із геолокацією об’єктів.

Також вона детально описувала логістичні маршрути переміщення військової техніки, позначивши лініями напрямки руху.

Крім цього, жінка «зливала» адміністратору проросійського Телеграм-каналу дані про розташування і чисельність українських військових в місті та передислокацію колон техніки. За виконану «роботу» вона отримала від ворога 100 доларів США на банківську картку.

Обвинувачену викрито у травні 2023 року. Наразі вона перебуває під вартою.






Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну