Ухилився від призову на військову службу: в Кривому Розі засудили чоловіка

Ухилився від призову на військову службу: в Кривому Розі засудили чоловіка

Фото: Перший Криворізький

У вересні 2023 року Жовтневий суд Кривого Рогу виніс вирок чоловіку за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

6 березня 2023 року військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним до військової служби. Обставини, які б надали право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, були відсутні.

7 березня 2023 року криворіжцю під особистий підпис вручили повістку про необхідність прибуття 26 березян 2023 року о 7:00 для подальшого відправлення до військової частини, а також роз`яснили наслідки невиконання.

У вказаний час чоловік не з’явився до пункту збору, чим порушив порядок комплектування Збройних Сил України, статтю 65 Конституції України, Указ Президента України «Про загальну мобілізацію» та Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

У суді криворіжець повністю визнав свою провину.

Його визнали винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації.

Чоловіку призначили йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив криворіжця від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 3 роки, з умовою періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Читайте також: Вкрав велосипед та отримав строк: у Кривому Розі засудили чоловіка



Посилання скопійовано в буфер обміну