«Перший Криворізький» 1kr.ua — на мапі рекомендованих медіа України

«Перший Криворізький» 1kr.ua — на мапі рекомендованих медіа України

Фото: Перший Криворізький

Громадські організації «Детектор медіа» та «Інститут масової інформації» представили всеукраїнську Мапу рекомендованих медіа.

На онлайн-мапі можна знайти якісні журналістські проєкти у всіх куточках України. Криворізьке онлайн-медіа «Перший Криворізький» увійшло у перелік як єдине медіа з Кривого Рогу.

Подивитися на себе зі сторони завжди корисно і надзвичайно важливо, — каже головна редакторка 1kr.ua Софія Скиба. — Ця мапа — дуже терапевтична історія. Щиро сподіваємось, що найближчим часом на цій мапі побачимо більше медіа з Дніпропетровської області, адже наявність незалежних медіа в регіоні це свого роду індикатор його розвитку.


«Мапа рекомендованих медіа — це продовження багаторічної роботи ІМІ та “Детектора медіа” над моніторингами якості інформації, яку отримують українські громадяни. ІМІ вже давно публікує “Білі списки” онлайн-медіа. І вони для багатьох стають орієнтиром: яким медіа можна довіряти. На мапі тепер будуть представлені і телекомпанії за результатами моніторингу "Детектора медіа”», — заявила Наталія Лигачова, голова правління ГО «Детектор медіа».

Методологія оцінювання медіа базувалась на ретельному аналізі та експертній оцінці. Мапа оновлюватиметься, інші медіа можуть подавати заявки, якщо хочуть долучитися. Зараз у переліку 142 українських ресурси, серед яких 101 онлайн-медіа, 24 радіо та 48 телеканалів.

Якщо ви читаєте 1kr.ua і хотіли б продовжувати отримувати оперативні та чесні міські новини, підтримайте наше медіа. За одноразову підтримку від 50 гривень ми даруємо мерч: стікери, шкарпетки, шопери з криворізьким акцентом. Дякуємо, що читаєте та підтримуєте нас!

Посилання скопійовано в буфер обміну