«Позичив» гроші у трьох жінок з інших областей: на Дніпропетровщині викрили ймовірного шахрая

«Позичив» гроші у трьох жінок з інших областей: на Дніпропетровщині викрили ймовірного шахрая

Фото: Pixabay (ілюстрація)

На Дніпропетровщині поліцейські викрили 28-річного ймовірного шахрая, який під приводом позики заволодів грошима трьох жительниць інших областей. За схемою «друг просить у борг» фігурант ошукав їх на 17 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті Нацполіції у Дніпропетровській області.

Поліцейські встановили, що у відкритих телеграм-чатах підозрюваний аналізував хто з ким більш всього спілкується: коментує дописи учасниць та інше.

Далі, створивши декілька фейкових акаунтів, чоловік почав писати потерпілим від імені їх подруг з проханням позичити гроші. Кошти обіцяв як найшвидше повернути.

Жінки одразу погоджувались та перераховували необхідну суму на банківській рахунок. Через деякий час, зателефонувавши подругам, вони з’ясували, що їх ошукали.

Поліцейські Кам`янського викрили ймовірного зловмисника. Ним виявився 28-річний житель міста Верхівцеве.

Фігуранту повідомили про підозру у шахрайстві. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. Наразі правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до вчинення інших фактів шахрайства.

Поліцейські нагадують, якщо друзі або знайомі через телеграм-повідомлення просять надати грошей у борг - необхідно спочатку зателефонувати людині особисто та переконатися, що їй дійсно потрібна допомога.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну