Коли очікується зростання захворюваності на грип та коронавірус

Коли очікується зростання захворюваності на грип та коронавірус

Фото: Перший Криворізький

Covid-19 в Україні перейшов до категорії сезонних захворювань на рівні з грипом та іншими сезонними респіраторними інфекціями.

Про це розповів головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін в ефірі телемарафону.

За рік Україна реєструє близько 6 мільйонів випадків інфекційних захворювань, 98% - це саме грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

"До цієї статистики буде додаватися також коронавірусна інфекція. Зростання ми очікуємо, починаючи із 40-го тижня цього року, тобто це по суті з початку жовтня", - заявив заступник міністра охорони здоров’я України.

За минулий тиждень було зареєстровано 1 200 випадків захворювань на коронавірусну інфекцію, й областями-"лідерами" тут є Дніпропетровська та Одеська області, а також Київ. Він додав, що у 200 осіб, це переважно старші за 50 років, він перетікав у доволі важкій формі, що потребувало госпіталізації. Для семи осіб ця інфекція закінчилася смертю - це невакциновані або люди похилого віку із супутніми захворюваннями.

Які штами грипу прогнозують цієї осені-зими


Це будуть віруси грипу типу А й В. За попередніми прогнозами, не очікується, що це буде якийсь сезон особливої тяжкості. Вакцинація проти грипу не буде захищати від COVID-19 й навпаки. Людина, яка має важкі супутні захворювання або інші важкі стани, або похилий вік, вона має отримувати щонайменше 2 щеплення перед початком епідемічного сезону - і від COVID-19, й від грипу.

Щеплення проти COVID-19 та грипу в Україні


Загалом у нашій країні було зроблено 35,5 мільйонів щеплень проти коронавірусу, 16 мільйонів українців отримали першу дозу, понад 15 мільйонів - другу. Бустерну вакцинацію отримали лише 3,3 мільйона.

Повний курс щеплень - це тоді, коли людина має першу, другу дози та бустер.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну