Двох криворіжців засудили за пограбування чоловіка, який спав біля автостанції

Двох криворіжців засудили за пограбування чоловіка, який спав біля автостанції

Фото: Перший Криворізький

У травні 2023 року Інгулецький суд Кривого Рогу виніс вирок двом раніше неодноразово судимим криворіжцям за пограбування чоловіка, який спав на зупинці біля автостанції.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

2 січня 2021 року, приблизно о 10:00, криворіжець разом зі своїми двома друзями перебували біля будівлі автостанції «Інгулець» по вулиці Гірників.

Там вони побачили раніше їм не відомого потерпілого, котрий спав на лавці зупинки громадського транспорту. Поряд з ним знаходився спортивний рюкзак чорного кольору.

Один з чоловіків попрямував до сплячого потерпілого та вкрав його рюкзак. Далі наздогнав інших двох, які дійшли вже до літнього кафе, що знаходиться поруч.

Чоловіки почали роздивлятися вміст вкраденого рюкзака та виявили всередині паспорт громадянина України, який один з них потім собі привласнив.

Далі двоє обвинувачених повернулися до потерпілого, який продовжував спати на автостанції. Вони розбудили його та попросили мобільний телефон, щоб подзвонити.

Чоловік дістав з карману телефон та добровільно передав його одному з обвинувачених, а той непомітно одразу передав його напарнику. Той сховав його у кишеню своїх штанів, після чого одразу з місця злочину зник.

Тим самим потерпілому були завдані матеріальні збитки на загальну суму 4616,05 гривень.

Кримінальна справа щодо чоловіка, який першим вкрав рюкзак, була закрита у зв’язку з його смертю.

Обвинувачені, які потім повернулися та вкрали мобільний, свою вину визнали повністю, у скоєному розкаялися.

Одного з них засудили за шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб на 2 роки позбавлення волі.

Враховуючи невідбуте покарання за попередньою судимістю, чоловіку остаточно призначили покарання у вигляді 4 роки 8 місяців позбавлення волі.

Другого – за те саме, а ще за заволодіння паспортом або іншим важливим особистим документом до 2 років позбавлення волі.

Враховуючи невідбуте покарання за попередньою судимістю, чоловіку остаточно призначили покарання у вигляді 3 роки 2 місяці позбавлення волі.

Читайте також: Спиляв 11 дубів: у Кривому Розі чоловіка засудили за незаконну вирубку лісу



Посилання скопійовано в буфер обміну