Поїхав до Одеси, порушивши заборону залишати Криворізький район: що каже суд

Поїхав до Одеси, порушивши заборону залишати Криворізький район: що каже суд

Фото: Перший Криворізький

У червні 2023 року Криворізький районний суд виніс вирок раніше судимому чоловіку, який мав заборону покидати місце проживання, але самовільно залишив його та поїхав до Одеси.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

15 липня 2019 року Приморським районним судом Одеси чоловік був засуджений за крадіжку, вчинену повторно, до 4 років 2 місяців позбавлення волі.

Звільнився 26 січня 2023 року умовно-достроково на не відбутий строк: 9 місяців, 29 днів, після чого направився за місцем мешкання у селі Чкаловка Криворізького району.

Чоловік, будучи неодноразово судимий за умисні злочини, на шлях виправлення не став та систематично порушував громадський порядок і права інших громадян.

Зокрема протягом 2023 року вчинив ряд адміністративних правопорушень, у зв`язку з чим у березні 2023 року Криворізький районний суд встановив адміністративний нагляд строком 1 рік із наступними обмеженнями:

  • заборона виходу з будинку за місцем мешкання з 22:00 до 05:00 наступної доби;
  • заборона виїзду в особистих справах за межі місця проживання, а саме за межі Криворізького району, без письмового дозволу органу поліції, який здійснює нагляд;
  • зобов`язання з`являтись на реєстрацію до органу поліції 1 раз на місяць кожен перший вівторок місяця.

Знаючи необхідність дотримуватися обмежень та зобов’язань, наприкінці квітня 2023 року чоловік покинув своє місце постійного проживання у селі Чкаловка та поїхав до Одеси.

У суді чоловік визнав свою провину та щиро покаявся.

Чоловіка визнали винним ускоєнні кримінального проступку за ознаками самовільного залишення місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду.

Суд призначив йому покарання у вигляді арешту на строк 4 місяці.

Враховуючи невідбуте покарання за попередньою судимістю, чоловіку остаточно призначили покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

Читайте також: Криворіжець хотів позбавити матір його дітей, яка виїхала до Європи, батьківських прав: що каже суд




Посилання скопійовано в буфер обміну