На Бахмутському напрямку звільнили 49 квадратних кілометрів площі, – Маляр

На Бахмутському напрямку звільнили 49 квадратних кілометрів площі, – Маляр

Фото: Генштаб ЗСУ (ілюстрація)

За тиждень, що минув, звільнену територію на Бахмутському напрямку Сили оборони збільшили на 2 квадратних кілометри. Загалом звільнена площа на цьому напрямку складає 49 квадратних кілометрів.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в telegram.

На Куп’янському напрямку тривають бої. Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник продовжує перегрупування військ. Веде безуспішні наступальні дії в районах Берестове Харківської області та Новосселівське, Новоєгорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог прагне зупинити наш наступ. З цією метою безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Залізнянське, Оріхово-Василівка, Богданівка Донецької області.

У свою чергу, наші війська просуваються та мають частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки. Витісняють там противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка Донецької області. Наші оборонці не дають ворогу здійснити його плани.

Ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Керамік, Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Пречистівки Донецької області.

В результаті штурмових дій Сили оборони зайняли частину Опитного та мають частковий успіх в районі Новомайорське, але ситуація дуже мінлива. Тривають бої та можлива зміна позицій і самої ситуації.

На півдні тривають наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Є успіх в напрямку південніше Роботине та західніше Вербове.

За тиждень звільнили 4,8 квадратних кілометри територіі на Таврійському напрямку (це південь включно з частиною Донецької області).

Загалом Оперативно-стратегічне угруповання військ Таврія звільнило 256,5 квадратних кілометри.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні. Продовжує обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовує баражуючі боєприпаси «Ланцет».

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну