Як криворіжцям отримати компенсацію за пошкоджене майно унаслідок обстрілу

Як криворіжцям отримати компенсацію за пошкоджене майно унаслідок обстрілу

Фото: Телеграм Миколи Лукашука

Криворіжці, чиє майно було пошкоджене унаслідок ворожого обстрілу вчора, 8 вересня, можуть отримати грошову компенсацію.

Як оформити допомогу розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Для отримання компенсацій за пошкоджене майно потрібно:

  • Самостійно зафіксувати пошкодження: зробити фото та відео пошкодженого майна з різних ракурсів та скласти акт в довільній формі. За наявності свідків – отримати від них письмові пояснення з описом обставин знищення чи пошкодження, а також запропонувати підписати акт про знищення/пошкодження вашого майна.
  • Подати заяву до органу місцевого самоврядування, міської ради для проведення обстеження пошкодженого або зруйнованого об'єкта нерухомості та отримання виплати грошової компенсації.
  • Подати заяву до поліції для фіксації воєнного злочину та отримати витяг з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Окрім того, Лукашук висловлюю співчуття родині загиблого та нагадав, що "відповідно до ініційованої соціальної програми для родин, які втратили близьку людину через війну, обласною радою передбачено можливість отримати виплату у розмірі 300 тисяч гривень.

Оформити виплату можна в управлінні по роботі зі зверненнями громадян обласної військової адміністрації за адресою проспект О.Поля, 1, Дніпро, 49004.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну