Дихай: екоактивісти розробили новий мобільний додаток для перевірки якості повітря

Дихай: екоактивісти розробили новий мобільний додаток для перевірки якості повітря

Фото: Перший Криворізький

7 вересня екоактивісти криворізької громадської організації «Досить Кривий Ріг» презентували новий мобільний додаток для перевірки якості повітря «Дихай, Дніпропетровщино».

Члени громадської організації пояснили, що через додаток телефон користувача під'єднується до найближчої станції моніторингу повітря, і вся необхідна інформація з’являється у смартфоні. Також у додатку можна отримати рекомендації щодо порядку дій, якщо раптом якість повітря погіршиться.

« …Коли ми йдемо в магазин, ми можемо ознайомитись зі складом продукту, який плануємо придбати. Коли купуємо одяг, читаємо на етикетці склад тканини. Коли збираємось виходити з дому, читаємо синоптичний прогноз. А що ми читаємо коли хочемо дізнатись якість повітря…», — пишуть на офіційній сторінці «Досить труїти Кривий Ріг».

Зазначимо, що у додатку доступні дані про рівень забруднення повітря, включаючи концентрацію шкідливих речовин, таких як пил, токсичні гази та інші забруднюючі речовини.


Зараз у Кривому Розі працюють понад 10 станцій громадського моніторингу якості повітря, а в усій Дніпропетровській області — понад 30.

Нагадаємо, що нещодавно журналісти редакції «Перший Криворізький» підготували невеликий огляд безплатних ресурсів, за допомогою яких також можна у реальному часі дізнатися про стан повітря та рівень радіації.



У застосунку можна знайти й інтерактивну мапу якості повітря, на якій ви можете переглянути рівень забруднення повітря в різних районах області. Це дозволить вам визначити, які райони мають кращу якість повітря та планувати маршрути або здійснювати дії з урахуванням цієї інформації.


Застосунок вже можна завантажити у з App Store та Google Play.

Посилання скопійовано в буфер обміну