У Нікополі запустили пілотний проєкт «Сила підтримки»

У Нікополі запустили пілотний проєкт «Сила підтримки»

Фото: Микола Лукашук

У Нікополі розпочались тренінги «Сила підтримки» для вчителів району, теоретичні та практичні заняття, аби навчити педагогів надавати першу психологічну допомогу учням.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

«На Нікопольщині цей навчальний рік розпочався в онлайні. З перших днів війни район обстрілюється ворогом практично щодня. Через безпекову ситуацію діти не можуть ходити до шкіл, але вони навчаються і продовжують отримувати знання попри всі виклики та перешкоди військового часу», - зазначив Микола Лукашук.

У Нікопольському районі 73 заклади загальної та середньої освіти, майже 23 тисячі учнів. Серед них - діти переселенців, яких в районі зараз близько 45 тисяч.

«Наші педагоги працюють у важких умовах. І я кажу не тільки про організацію освітнього процесу. Постійні тривоги, обстріли, ракетні загрози - усе це дуже сильно спливає на психологічний стан і самих викладачів, і, в першу чергу, учнів.В разі екстрених ситуацій у викладача немає можливості допомогти дітям, знаходячись поряд. Тому вчителі повинні знати, як діяти у таких випадках, які слова говорити, як заспокоїти дитину, які поради дати», - сказав Микола Лукашук.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну