Чиновниць Херсонщини підозрюють у незаконному нарахуванні собі премії

Чиновниць Херсонщини підозрюють у незаконному нарахуванні собі премії

Фото: ДБР

ДБР повідомило підозру двом чиновницям, які під час окупації Херсону незаконно нарахували собі 1,4 мільйона гривень зарплати.

Про це йдеться на сайті ДБР.

Працівники ДБР повідомили про підозру двом колишнім чиновницям Херсонської міської ради, які під час окупації міста нараховували собі незаконні премії. Встановлено, що за 8 місяців 2022 року такими діями вони завдали збитків бюджету міста на суму 1,4 мільйона гривень.

Керівниця Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності та її підлегла - начальниця відділу обліку, що мали доступ до відповідного програмного забезпечення, під час окупації Херсону вирішили скористатися ситуацією та різко підвищити собі зарплати.

Порушуючи законний порядок преміювання, вони самі нараховували собі заробітні плати, які іноді перевищували встановлені більше, ніж в 10 разів.

До прикладу, за квітень 2022 року очільниця департаменту замість 17 тисяч 388 гривень отримала 199 тисяч 897 гривень. Її підлегла за квітень 2022 року отримала 151 тисячу гривень, що в 14 разів більше максимально визначеної суми.

Такі «бонуси» керівниця департаменту та головбух самостійно сплачували собі до серпня 2022 року.

У серпні-вересні 2022 року чиновниці були офіційно звільнені.

Загалом з січня по серпень 2022 року керівниця департаменту отримала 616 тис. 135 гривень зарплатні, її спільниця – 565 тисяч 659 гривень. Усі гроші надійшли на їх зарплатні картки.

З врахуванням зайвого нарахування та сплати ЄСВ місцевому бюджету Херсонської міської територіальної громади завдано матеріальних збитків на загальну суму 1,4 мільйона гривень.

Фігурантки встигли втекти на непідконтрольні території Україні. Одна з них навіть публічно робить кар’єру в органах влади окупантів. Колишня начальниця відділу тепер очолює так звану службу зайнятості та бере участь в агітації фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях.

Двом ексчиновницям повідомлено про підозру у привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб .

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну