Поряд з якими дорогами у Кривому Розі найбрудніше повітря

Поряд з якими дорогами у Кривому Розі найбрудніше повітря

Фото: Перший Криворізький

Відповідно результатам моніторингового дослідження якості атмосферного повітря вздовж найбільших автомагістралей Кривого Рогу у серпні, найбрудніше повітря зафіксували у Металургійному та Саксаганському районах міста. Про це повідомили на офіційній сторінці у соцмережі Аналітичного відділу якості атмосферного повітря Кривого Рогу.

Аналізуючи результати досліджень повітря вздовж автомагістралей спеціалісти зафіксували тенденцію перевищення нормативних концентрацій діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду.


Зазначимо, що перевищення разової концентрації формальдегіду зумовлено як впливом транспорту, так і процесами фотохімічного окиснення забруднюючих речовин за умов безвітряної, ясної та сонячної погоди. Такі умови сприяють накопиченню домішок та подальшим їх трансформаціям.

Також в Аналітичному відділі якості атмосферного повітря міста повідомили, що одним із заходів пом’якшення впливу транспортних засобів на повітря є оснащення нових автомобілів ефективними системами й пристроями зниження викидів (каталітична нейтралізація, автомати пуску і прогрівання, системи уловлювання пари пального).

Нагадаємо, що в Україні планують змінити вимоги до якості повітря.

Посилання скопійовано в буфер обміну