Хто з криворіжців може отримати ваучер на навчання

Хто з криворіжців може отримати ваучер на навчання

Фото: Перший Криворізький

Дніпропетровська обласна служба зайнятості пропонує мешканцям області, в тому числі криворіжцям, які мають професійно-технічну, фахову передвищу або вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, отримати ваучер на навчання.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Цей документ дає право безкоштовно здобути нову професію, спеціальність або підвищити існуючу кваліфікацію. На сьогодні вже мають 123 позиції, за якими можна отримати ваучер.

На Дніпропетровщині цьогоріч служба зайнятості видала понад 900 ваучерів на навчання.

Наші земляки обрали такі професії: верстатник широкого профілю, електрогазозварник, водій навантажувача, та спеціальності: психологія, медсестринство, соціальна робота.

Заклад освіти та форму навчання громадяни вибирають самостійно. Максимальна вартість ваучера – майже 27 тисяч гривень.

Основною метою цієї послуги є підвищення конкурентоспроможності та розширення можливостей для працевлаштування окремих категорій громадян.

Для отримання ваучера особа подає центру зайнятості заяву, а також: паспорт; трудову книжку; документ про освіту; реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Крім того, попередню заявку можна подати онлайн на порталі Державного центру зайнятості.

Ваучером на навчання можуть скористатися:

  • особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;
  • особи, звільнені з військової служби у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років;
  • особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, до досягнення ними пенсійного віку;
  • особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;
  • особи, які в період воєнного стану в Україні отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії;
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку;
  • особи з інвалідністю.

Якщо ви прочитали цей матеріал, просимо пройти міні-опитування команди "Першого Криворізького". Це допоможе нам визначити напрямок розвитку нашого медіа!

Посилання скопійовано в буфер обміну