СБУ затримала коригувальницю, яка знімала стратегічні об’єкти під виглядом «селфі»

СБУ затримала коригувальницю, яка знімала стратегічні об’єкти під виглядом «селфі»

Фото: СБУ

Служба безпеки затримала ще одну російську інформаторку, яка коригувала російські повітряні атаки по Харкову.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що за її координатами влітку 2022 року загарбники здійснили ракетний удар по виробничих цехах місцевого заводу енергетичної галузі України.

Щоб скоригувати ворожу атаку РФ, фігурантка сфотографувала себе на фоні промислового об’єкта з прив’язкою до місцевості й відправила фото агресору.

«Зловмисницею виявилась працівниця постраждалого підприємства, яку ФСБ залучила до співпраці під час її поїздки до Москви ще до початку повномасштабного вторгнення РФ», — йдеться в повідомленні.

Після 24 лютого минулого року з нею зв'язався представник російської спецслужби й поставив завдання передавати йому геолокації українських захисників та критичної інфраструктури у місті.

Комунікація здійснювалась через месенджер, а для конспірації жінка постійно змінювала мобільні телефони.

Для передачі координат українських об’єктів фігурантка робила навпроти них «селфі», потім відправляла фото до ФСБ і після цього одразу видаляла знімки з телефону.




Щоб замаскувати підривну діяльність на користь ФСБ, їхня поплічниця активно публікувала у соцмережах власні коментарі, в яких демонстративно критикувала військово-політичне керівництво РФ.

Але співробітникам СБУ вдалося затримати зловмисницю під час виконання нею нового ворожого розвідзавдання.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру.

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Якщо ви прочитали цей матеріал, просимо пройти міні-опитування команди "Першого Криворізького". Це допоможе нам визначити напрямок розвитку нашого медіа!

Посилання скопійовано в буфер обміну