У Кривому Розі продовжують надавати допомогу власникам пошкодженого житла

У Кривому Розі продовжують надавати допомогу власникам пошкодженого житла

Фото: Перший Криворізький

Продовжується надання допомоги мешканцям міста, чиї квартири та будинки постраждали від ворожих ударів.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

Спрямовані кошти з міського бюджету на покупку вже 31 квартир мешканцям 1-го та 2-го під’їздів п’ятиповерхового будинку по вулиці Героїв АТО. За рештою квартир, які визнані такими що не підлягають відновленню, йде оформлення документів, оскільки власники 5 з них за кордоном, на одну оформляється спадщина.

У Центрально-Міському районі після ракетного обстрілу 31 липня матеріальну допомогу вже отримали 698 родин на понад 15 мільйонів гривень. Наразі триває підготовка документів щодо виплат на придбання нового житла для мешканців зруйнованого 4-го під'їзду. А після ракетного удару, який ворог завдав 22 серпня, матеріальну допомогу отримали 56 родин на суму 1,87 мільйона гривень.

Загалом, у 2023 році у місті вже виділено 53,8 мільйона гривень на допомогу людям, в яких постраждало майно через обстріли окупантів.

Це допомога з міського бюджету, яку Кривий Ріг, одне з небагатьох міст України, надає людям, хоча законом вона й не передбачена. Державна допомога надається окремо.

Якщо ви прочитали цей матеріал, просимо пройти міні-опитування команди "Першого Криворізького". Це допоможе нам визначити напрямок розвитку нашого медіа!

Посилання скопійовано в буфер обміну